enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Arıklı: Karayollarımızı baştan uca yeniliyoruz

Arıklı: Karayollarımızı baştan uca yeniliyoruz
WWW.KKTCNEWS.NET
06.11.2025 13:47
0
A+
A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Haspolat’taki yeni Merkezi Cezaevi güzergahında yürütülen bakım-onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Arıklı, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Lefkoşa-Gazimağusa Anayolu’nun Hamitköy Çemberi’nden Değirmenlik Kavşağı’na kadar olan bölümünün çift yönlü olarak tamir edildiğini belirtti. Arıklı, yaklaşık 4 bin 500 ton asfalt kullanılarak tamamlandığını, trafik güvenliği için yoldaki çizim işlemlerinin yapıldığını kaydetti. Arıklı, “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ve yerli kaynaklarımızla, ülke genelindeki karayolu altyapısını adım adım yeniliyor, yollarımızı daha güvenli ve konforlu hale getiriyoruz.” dedi.

“Cezaevi-Hala Sultan Camii yolu tamamlanmak üzere”

Merkezi Cezaevi-Hala Sultan Camii arasındaki 4,2 kilometrelik yolun 2,6 kilometrelik kısmının tamamlanarak trafiğe açıldığını belirten Arıklı, bu kesimde 13 bin ton PMT ve 6 bin ton asfalt kullanıldığını söyledi. Arıklı, yolun kalan 1,6 kilometrelik sanayi girişi kesiminde ise çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

“Türkiye Cumhuriyeti Karayolları’na teşekkür ederiz”

WWW.KKTCNEWS.NET

Bakan Arıklı, açıklamasının sonunda Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Arıklı, “KKTC’deki altyapı projelerinde bizlere her zaman destek olan Anavatan Türkiye’ye ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederim. Onların teknik desteği ve tecrübesiyle yollarımız daha dayanıklı hale geliyor.” dedi. Bakan Arıklı’ya incelemeler sırasında Karayolları Dairesi Müdürü Kazım Kafaoğlu da eşlik etti.

WWW.KKTCNEWS.NET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.