Uyuşturucu madde tasarrufundan 9 tutuklu
Ercan Havalimanı, Lefkoşa ve Gazimağusa’da polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda toplam 9 kişi uyuşturucu madde tasarrufu suçundan tutuklandı.
Ercan Havalimanı’nda narkotik dedektör köpeği PAMİR’in tepki vermesi üzerine durdurulan B.K. (E-22) ve F.H. (E-40)’nin üzerlerinde yapılan aramalarda, sırasıyla yaklaşık 1 gram ve 0,5 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ele geçirildi. Her iki şahıs tutuklandı.
Lefkoşa’da S.K. (E-27)’nin üzerinde ve ikametinde gerçekleştirilen aramalarda, sentetik cannabinoid içerdiğine inanılan iki adet kâğıt parçası ile yaklaşık 1 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde tespit edildi. Meseleyle bağlantılı oldukları değerlendirilen D.B. (K-31), Y.Ş. (E-24) ve Ç.Ş. (K-24) de tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.
Gazimağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından bir ikamette yapılan aramada, yaklaşık 107 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulundu. R.G.G. (E-36), S.Z. (K-28) ve E.G. (E-26) tutuklandı. Soruşturma sürüyor.