enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Başbakan Ünal Üstel, “15 Kasım Cumhuriyet Bayramı” nedeniyle mesaj yayımladı…

Başbakan Ünal Üstel, “15 Kasım Cumhuriyet Bayramı” nedeniyle mesaj yayımladı…
WWW.KKTCNEWS.NET
14.11.2025 14:54
0
A+
A-

Başbakan Ünal Üstel’in mesajı şöyle;

“Kıbrıs Türk Halkının özgürlüğe, eşitliğe ve kendi geleceğini tayin etme hakkına olan inancının bir tezahürü olan Cumhuriyetimiz, bugün 42 yaşında.

Bu anlamlı günde, toplum liderimiz ve direnişimizin öncüsü Dr. Fazıl Küçük’ü, Cumhuriyetimizin kurucusu Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı, vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle; gazilerimizi minnetle anıyorum.

Kıbrıs Türk Halkı, iradesini yok saymaya çalışan zihniyetin tüm baskılarına rağmen varoluş mücadelesini vermiş, kendi devletini kurmuş, onu yaşatmış ve bugünlere taşımıştır.

WWW.KKTCNEWS.NET

Devletimiz; Anavatan Türkiye’nin sarsılmaz desteği, halkımızın kararlılığı ve birlik ruhuyla her geçen yıl daha da güçlenmektedir.

Bugün çok açık bir gerçek vardır:

Bu adada iki egemen eşit halk ve iki ayrı devlet bulunmaktadır.

Rum tarafının ısrarla sürdürdüğü maksimalist talepler, siyasi eşitliğimizi reddeden tutumu ve adanın zenginliklerini paylaşmaktan uzak yaklaşımları, federal çözüm zeminini tamamen ortadan kaldırmıştır.

Tam da bu nedenle Türkiye ile birlikte ortaya koyduğumuz; egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelindeki iki devlet vizyonu, Kıbrıs Türk Halkının geleceğe güvenle yürüyebilmesinin tek gerçekçi yoludur.

Bu vizyon artık yalnızca bizim değil; Türk dünyasının da ortak yaklaşımı haline gelmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin iki devletli çözüme verdiği güçlü destek, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler kürsüsünden yıllardır tekrarladığı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıyın” çağrısı ve Türk Devletleri Teşkilatında tam üyeliğe giden süreç; bu ortak aklın somut göstergeleridir.

Dünya ile saygın bir devlet olarak kucaklaşma irademizi güçlendiren bu siyasi dönüşümün yanında, hükümet olarak ülkemizin ekonomik, sosyal ve altyapısal dönüşümünü de aynı kararlılıkla sürdürüyoruz.

Ulaştırmadan sağlığa, eğitimden tarıma, turizmden sosyal politikalara kadar pek çok alanda büyük eserlere imza atmaya devam ediyoruz.

Halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek, refah seviyesini artırmak ve devletimizin kurumsal yapısını daha güçlü hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz.

Yıllardır hayata geçirilemeyen birçok reformun başlatılması, yarım kalan projelerin tek tek tamamlanması; ülkemizi yeni bir geleceğe hazırlayan kararlı duruşumuzun en net göstergesidir.

Çünkü biliyoruz ki: Güçlü bir devlet, güçlü bir Cumhuriyet demektir.

Kimsenin şüphesi olmasın;

Bu ülkeyi daha ileriye taşımak için çıktığımız yolda geri adım atmak yoktur.

Başarısızlık bizim sözlüğümüzde hiçbir zaman yer almamıştır, bundan sonra da almayacaktır.

Halkımızın iradesiyle aldığımız 2027’ye kadar görev ve sorumluluğumuzu kararlılıkla sürdürecek; 2026 yılını büyük projelerin tamamlandığı bir yıl olarak tarihe geçireceğiz.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 42’nci yılını en içten dileklerimle kutluyorum.

Kıbrıs Türk Halkının bir devleti vardır.

Kıbrıs Türk Halkının bir Cumhuriyeti vardır.”

WWW.KKTCNEWS.NET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.