enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32

Arıklı: 2023’te Ercan Havalimanı açılacak

Arıklı: 2023’te Ercan Havalimanı açılacak
WWW.KKTCNEWS.NET
10.01.2023 16:59
0
A+
A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Yeniden Doğuş Partisi’nin (YDP) iki milletvekili ve bir bakanlıkla çok işler başardığını, sarf edilen çaba ve gösterilen kararlılık sayesinde 2023 içerisinde ülkenin 4.5G’ye kavuşacağını, yeni Ercan Havalimanı’nın açılacağını ve her eve fiber-optik altyapı projesine başlanacağını söyledi.

Arıklı, buna ek olarak tüm imkânsızlıklara rağmen yerel bütçe ile Girne-Alsancak Yolu’ndaki çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Sabah Postası’ isimli programa konuk olarak Gökhan Altıner’in sorularını yanıtladı.
Bakan Arıklı, tüm olumsuzluklara ve hükümet içerisindeki engellemelere rağmen 4.5/5G ihalesini sonuçlandırdıklarını, 6 ay içerisinde bu hizmetin devreye gireceğini belirtti. Her eve fiber-optik altyapı projesinde Gönyeli’nin pilot bölge olarak seçildiğini aktaran Arıklı, “4.5/5G ihalelerinden devlete önemli kaynak yaratmış olduk. Umarım bunun 1-2 milyon TL’si bakanlığa verilir de her eve fiber-optik projesinde pilot bölge olarak seçilen Gönyeli’de çalışmaları başlatırız” dedi.

ERCAN YENİ TURİZM SEZONUNA YETİŞECEK

Bayındırlık ve Ulaştırma bakanı, yeni Ercan Havalimanı’nın bittiğini ve teknik cihazların montajının yapıldığını söyledi. Montajın tamamlanmasının ardından Şubat içerisinde deneme uçuşlarına başlanacağını belirten Arıklı, yeni Ercan Havalimanı’nın yeni turizm sezonunun başlangıcından önce resmi olarak açılmasının planlandığını kaydetti.

WWW.KKTCNEWS.NET

Arıklı, tüm imkânsızlıklara rağmen Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile yol yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “10 yıldır bekleyen Girne-Alsancak yolunu öz kaynaklarımızla yaptık. Birkaç tane istimlak var. Bürokrasimiz aşıp onu hızlandırabilirsek, Lefkoşa-Kuzey çevre Yolu’nun Alayköy’e uzanan batı bölümü kısa sürede tamamlamış ve Lefkoşa trafiğini büyük ölçüde rahatlatmış olacağız” dedi.

WWW.KKTCNEWS.NET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.