Bizi acımasızca toplu mezarlara koyacaklardı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 51’inci yıl dönümü münasebetiyle KKTC’de bulunan CHP heyetini kabul etti.
Cumhurbaşkanı Tatar kabulde, New York’ta gerçekleştirilen 5+1 gayrıresmi Kıbrıs Konferansı ve Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs meselesinde çözümün anahtarının iki eşit egemen devlet olduğunu tüm dünyaya Türkiye Cumhuriyeti’nin de tam desteğiyle anlatmaya devam ettiklerini belirtti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Namık Tan da, Genel Başkanın selamlarını ve Cumhuriyetçi Halk Partisinin tebriklerini iletmek üzere Cumhurbaşkanı Tatar’ı yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde ziyaret ettiklerini belirterek Cumhurbaşkanı Tatar’a kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti.
Kıbrıs sorunun Türkiye Cumhuriyeti için hayati bir mesele olduğunu belirten Tan, “Bizim farklı düşüncelerimiz yoktur. Katkıda bulunacak bazı önerilerimiz olabilir” dedi.