enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5683
EURO
34,9289
ALTIN
2.425,54
BIST
9.722,09

Kıbrıs Türk’lerinin nüfusu belirlenecek

Kıbrıs Türk’lerinin nüfusu belirlenecek
WWW.KKTCNEWS.NET
07.11.2022 15:06
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Londra ziyareti kapsamında, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklerle buluştu. Cumhurbaşkanı Tatar, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin nüfusunu belirlemek amacıyla bir proje başlattıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC devletinin, Kıbrıs Türk halkının onuru, güvenliği, geleceği ve varlığının teminatı olduğuna vurgu yaparak Doğu Akdeniz’de kilit bir devlet konumuna gelen KKTC’ye sonuna kadar sahip çıkılması, geliştirmesi için Türkiye ile birlikte sonuna kadar mücadele vereceklerini söyledi.
Kıbrıs’ta federal çatı altında bir geleceğin Kıbrıs Türk halkı için bir gelecek olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türk askerinin, Türkiye’nin Kıbrıs’tan çekileceği bir anlaşmanın, anlaşma olamayacağını kaydetti ve hiçbir gücün Türkiye’yi Kıbrıs’tan çıkaramayacağını vurguladı. KKTC olarak lobicilik çalışmalarını elden bırakmadan, özellikle İngiltere ile ilişkilerin gelişmesi için burada yaşanan Kıbrıs Türk toplumuna büyük görevler düştüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, egemen eşitlik temelindeki yeni siyaseti Türkiye’nin desteğiyle sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti.
Toplantıya katılan Kıbrıslı Türklere hitap eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere’nin kendileri için çok önemli olduğunu, lobicilikte kampanya başlatılacağını ve İngiliz muhataplarına yeni siyaseti, Kıbrıs’ın gerçeklerinin anlatılacağını, güçlü Türkiye cumhuriyetinin de yeni siyasetin güçlenmesinde yanlarında olduğunu kaydetti.
WWW.KKTCNEWS.NET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.