enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3833
EURO
35,0293
ALTIN
2.326,93
BIST
9.139,21

Milli mücadelenin kahramanlarına madalya

Milli mücadelenin kahramanlarına madalya
WWW.KKTCNEWS.NET
31.10.2022 09:37
0
A+
A-

Başbakanlık himayelerinde ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği işbirliğinde başlatılan milli mücadele madalyaları takdim töreni Güzelyurt’tayapıldı. Törende, 41 hak sahibine milli mücadele madalyaları takdim edildi.

Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, bazı bakan ve milletvekilleri, Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve bölge halkı katıldı.

Mücadelemiz, bağımsızlığımızı getirdi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk sözü alan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, bugünlere nasıl gelindiğinin ve bu süreçte neler yaşandığının iyi bilinmesi gerektiğine işaret etti. Bora, Rum saldırıları karşısında direnen Kıbrıs Türkü’nün mücadele sonucu kurduğu bağımsız devletine ve anavatanına sahip çıkacağını vurguladı.

WWW.KKTCNEWS.NET

Egemen Devlet, egemen demokrasi

Başbakan Ünal Üstel de Kıbrıs Türk’ünün verdiği mücadelelerle artık egemen devletinde egemen demokrasisiyle ülkesini yönettiğine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile başlayan 2 egemen eşit devlet yoluna tam destek verdiklerini söyledi.

KKTC’yi yaşatma kararlılıklarını bir kez daha anımsatan Başbakan Üstel, bugünlere gelinmesinde önemli rol oynayan kahramanlara her ilçede madalya takdim törenleri düzenleyeceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından 41 hak sahibine milli mücadele madalyaları takdim edildi.

WWW.KKTCNEWS.NET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.