Sanatla taçlanan bir yolculuk

Kıbrıslı Sanatçı Feza Aygın Sanırvar, Yalova’da düzenlenekağıt sanan Kağıt Sanatı Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görüldü
Aliye ÖZENCİ
Kıbrıslı sanatçı Feza Aygın Sanıvar, 5-7 Nisan 2025 tarihleri arasında Türkiye’nin Yalova şehrinde düzenlenen Uluslararası Yalova Kağıt Günleri Festivali’ne davet edildi. Sanıvar, festivalde sergilediği el yapımı kağıtlar ve kağıtlardan oluşturduğu eserleriyle büyük ilgi gördü.
Kıbrıs’ta portakal ağacı lifi, cemile çiçeği, molehiya bitkisi, lahana, saz, dut ağacı, limon ve saman gibi doğal malzemelerden ürettiği kağıtları festivalde sergileyen Sanıvar, aynı zamanda ziyaretçilere Kıbrıs’ta kağıt üretimi üzerine bilgi verdi. Standında yer alan örneklerle bitki kağıdı hakkında farkındalık yarattı.
Festival boyunca çeşitli ülkelerden gelen sanatçıların çalışmalarıyla karşılaşma fırsatı bulduğunu belirten Sanırvar, “Yalova’da kağıt üretiminde pamuklu kumaş atıkları, atık kağıtlar ve bitki liflerinin ön planda olduğunu gözlemledim. Farklı teknikleri görmek çok değerli bir tecrübe oldu,” dedi.
Festivalin son günü olan 7 Nisan’da düzenlenen “Kağıt Sanatı Yarışması”nda, Sanıvar’ın tamamen el yapımı kağıtlardan oluşturduğu eseri, birincilik ödülüne layık görüldü. Sanatçı, “Ülkeme bu ödülü getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Yıllardır büyük bir tutkuyla sürdürdüğüm kağıt yolculuğumda bu ödül benim için en güzel haber oldu,” sözleriyle duygularını dile getirdi.
Sanırvar’ın başarısı, hem Kıbrıs sanat camiası hem de doğal malzemelerle yapılan sanata olan ilginin artması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.