enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5120
EURO
34,9490
ALTIN
2.435,29
BIST
9.716,77

Son dakika haber… Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Kısıklı Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda …

Son dakika haber… Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınına müdahale ediliyor
WWW.KKTCNEWS.NET
31.08.2022 00:36
0
A+
A-

Kahramanmaraş‘ın Onikişubat ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kısıklı Mahallesi’nde bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye, Orman Bölge Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı yangın söndürme ekipleri yönlendirildi.

Havanın kararmasıyla birlikte bölgeye gece görüş ve uçuş sistemli helikopterler de sevk edildi. Yangın bölgesinde söz konu Su özellikleri aktif olan 3 helikopterin görev aldığı öğrenildi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, AA muhabirine, yangının sarp bir arazide meydana geldiğini ifade etti.

WWW.KKTCNEWS.NET

Bu yüzden mücadelede zorlandıklarını anlatan Koç, şöyle konuştu:

“Yangın kısmi olarak kontrol altına alındı. Bölge çok sarp olduğu için su takviyesinde zorlanıyoruz ancak şu an için yangında bir ilerleme yok. Yangın bölgesi yerleşim yerlerine yakın. Biz bu noktada gerekli önlemlerimizi aldık. Arada da yol olduğu için yangının bu bölgeye geçme riski yok denecek kadar az. Osmaniye, Adana, Hatay ve Mersin’den takviye ekiplerin bir kısmı geldi, bir kısmı da yolda. Şu anda sahada 15 arazöz var, 15 arazöz de takviye olarak yolda, geliyor. 4 su tankı ile 11 itfaiye aracımız var, 2 dozerimiz var, 5 uçak ve 7 helikopterle müdahaleye devam ediyoruz. Yangını en kısa sürede kontrol altına alarak söndürmek için hızlı bir şekilde çalışmalarımız sürüyor.”

Kaynak: AA / Ali Can Altıntaş – Güncel
WWW.KKTCNEWS.NET
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.