enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62

Cumhurbaşkanı Tatar, iş insanlarıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tatar, iş insanlarıyla bir araya geldi
WWW.KKTCNEWS.NET
27.12.2023 00:46
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Denizli’de iş insanlarıyla bir araya geldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD) ve EkoAvrasya Vakfı’nın ev sahipliğinde Denizli iş dünyasıyla düzenlenen buluşmaya, Kıbrıs gazileri de katıldı.

Burada yapılan konuşmalarda, Tatar’a Denizli ziyaretinden dolayı teşekkür edildi, Türk toprağı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dayanışma ve destek belirtildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında, kendisine Fahri Hemşehrilik Beratı verilen Denizli’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Mavi Vatanda bir Türk devleti olarak her zaman Türk milletinin kopmaz bir parçası olduklarını söyledi.

WWW.KKTCNEWS.NET

Kıbrıs Türk halkının, arifesinde oldukları kanlı noelde çektiği acıları ve uğradığı saldırıları anlatan Tatar, 1974 sonrası Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başladığını ve Kıbrıs Türk halkının Türkiye Cumhuriyeti sayesinde bağımsızlık egemenlik ve devletine kavuştuğunu vurguladı.

Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte geleceğe emin ve güçlü adımlarla yürüyen bir devlet olduklarını ifade eden Tatar, KKTC’nin geleceğini her zaman Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte kuracağını söyledi.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden hareketle her zaman gönlünün Türkiye ile birlikte olduğunu anlatarak, şimdi de devleti vatanı, geleceğe, güven ve huzur içinde taşımak için bağları daha da güçlendirdiklerini kaydetti.

Bu bağları kimsenin koparamayacağını ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk halkını Türkiye’den koparacak hiç bir maceraya atılmayacaklarını, öyle bir sürece onay vermeyeceklerini söyledi.

Tatar, Kıbrıs’ta İki devletin işbirliğine dayalı bir çözüm bulunabileceğini, iki devletli çözüm sağlanabileceğini belirtti.

“Biz artık egemenliğimiz kabul edilmeden, devletimiz kabul edilmeden müzakere masasına oturmayacağız, maceraya atılacak bir sürece onay vermeyeceğiz” diyen Tatar, süreci Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte tam uyum içinde yürüttüklerini kaydetti.

Tatar, bugün katıldığı şehit cenazesinde yaşadığı duygulu anları da anlatarak, aileye başsağlığı diledi, “şehitlerimizi  ne unutur ne de unuttururuz” dedi.

WWW.KKTCNEWS.NET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.