enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75

Futbol birleştirici güçtür

Futbol birleştirici güçtür
WWW.KKTCNEWS.NET
07.11.2022 09:42
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra temasları çerçevesinde İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu liginde yer alan Kıbrıs Türk takımlarının futbolcularıyla buluştu. Cumhurbaşkanı Tatar, ilk olarak Gençlik Gücü ve Yeni Boğaziçi takımları futbolcularıyla bir araya geldi.  Daha sonra Mehmetçik London-Çınar Spor futbol maçını izleyen Cumhurbaşkanı Tatar, futbolcular ile anı fotoğrafı çektirdi, sohbet etti.
Organizasyonu düzenleyenleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, Londra’da olduğu dönem kendisinin de futbol oynadığını ve Levent Ruso ile anıları olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Tatar, bu camiayla her zaman dostluk ve arkadaşlığını sürdürdüğünü belirtti. İlk şehitlerden Hüseyin Ruso’yu anan Cumhurbaşkanı Tatar, zor yıllarda Kıbrıs Türk varlığı için efsanevi mücadele veren herkesi yad etti.
15 Kasım’da Cumhuriyetin 39. yılını kutlayacaklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar; “Bizim için ne ambargo, ne izolasyon, ne engellemeler geçerli. Dünyada her spor alanında başarılar ortaya koyan bir milletiz” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar, Londra’daki Kıbrıs Türk varlığından güç aldıklarını ifade ederek Türk futboluna hizmet verenleri andı ve kutladı. Kıbrıs Türk gençliğine sahip çıkmak için çalışanları tebrik eden Cumhurbaşkanı Tatar, 15 Kasım’da KKTC karmasıyla yapılacak maçta birlikte olacaklarını söyledi.
Bir halkın ancak dili, kültürü ve başarılarıyla ayakta durabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Bize yakışan hep birlikte olmaktır. Amacımız KKTC’yi tanıtmak, kabul ettirmektir” dedi. Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere sahip çıkan tüm yöneticileri, aileleri ve antrenörleri kutladı.

WWW.KKTCNEWS.NET
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.